Statistikanalys: Förstå dina besökare

Tillgänglighet är ett kvalitetsarbete, där fokus ligger på att dina besökare ska hitta den information de behöver, på ett enkelt och effektivt sätt. Ett bra sätt att ta reda på hur väl din webbplats fungerar är genom att lära dig av dina användare. Du har mer information än du tror – vi hjälper dig att analysera din statistik och agera efter hur verkligheten ser ut.

Vi utgår från Google Analytics så att själva verktyget inte innebär någon kostnad för dig.

Sluta gissa – det är bättre att veta!

Kunskapen som statistikverktyget ger gör att du kan ta fram till en handlingsplan för förbättringar som utgår från användarnas behov. Några exempel på fakta från statistiken och vilken analys som måste göras för att du ska kunna använda informationen:

  • Det finns sidor där många användare fastnar eller ger upp. Men vad är det som går fel?
  • Vanliga ord som besökare söker efter i den interna sökfunktionen. Betyder det att vi borde använda andra begrepp eller strukturera om innehållet?
  • Antalet besökare som surfar på viss plattform, webbläsare, mobilt ... Betyder det att vi ska sluta ta hänsyn till desktop?
  • Antalet besökare som aldrig ser startsidan. Betyder det att vi kan strunta i startsidans innehåll?

Genom statistik får du veta VAD som händer. Men för att förstå VARFÖR användarna uppför sig som de gör måste insamlade data analyseras. Genom att låta Funkas experter gå igenom din statistik får du också reda på HUR du kan göra så att din webbplats fungerar bättre – för alla!

Funkas statistikanalys innehåller två delar

En halvdags genomgång av hur statistikverktyg fungerar och vilka mätpunkter som är mest effektiva att mäta. Vi skräddarsyr upplägget efter vad som är viktigast för just din organisation och ser till att du får precis den information du efterfrågar så ofta du själv vill.

Utöver själva uppsättningen av utskicken erbjuder vi att analysera din statistik och varje halvår rapportera om hur dina besökare hanterar din webbplats. I analysen ingår rekommendationer för åtgärder och resonemang om hur du bör jobba framåt.

Kontakt

Peter Pettersson

Titel: Kundansvarig säljare och kontaktperson för Talande Webb

peter.pettersson@funka.com (Peter Pettersson)

+46 8 555 770 92 (Peter Pettersson)