Funkas Tillgänglighetsdagar

På Tillgänglighetsdagarnas 10-årsjubileum 17-18 april kommer mycket naturligtvis att handla om Webbtillgänglighetsdirektivet, den nya europeiska standarden för tillgänglighet som offentlig sektor måste uppfylla, den senaste versionen av de internationella riktlinjerna WCAG 2.1 och det allra senaste inom tillgänglig teknik, design och innehåll.

Programmet för Tillgänglighetsdagarna 2018

Praktisk information om konferensen

Video om Funkas Tillgänglighetsdagar

”Träffa experten” har blivit en succé som har en fast plats i programmet. Det betyder att du kan ställa frågor till Funkas experter i mindre rum under konferensen. Du väljer om du vill rikta din fråga till en utvecklare, formgivare, språkexpert, interaktionsdesigner, kravspecialist, hjälpmedelsexpert eller generell tillgänglighetskonsult och får råd och stöd direkt.

För dig som är nyfiken på tillgänglighet men inte känner att du hänger med i grunderna riktigt än anordnar vi en kort introduktion i anslutning till konferensen. ”Det viktigaste om webbtillgänglighet på 60 minuter” finns som tillval i anslutning för dig som är ny på området.

Grundupplägget på konferensen är gemensamma programpunkter som gäller regler, lagar och standardisering på nationell och internationell nivå. Dessutom har vi alltid en utblick i världen för att lära oss av hur tillgänglighetsarbetet fungerar i andra länder.

Vi har parallella fördjupningsspår där du kan koncentrera dig på innehåll, design, navigering och hur besökare uppfattar information. Eller så kan du fokusera på teknik, utvecklarfrågor, testverktyg och hjälpmedel.

Till konferensen hör också en utställning där du kan testa hjälpmedel, träffa användare, kika på nya lösningar och följa spännande forskningsprojekt.

Hela programmet simultantolkas till svenska och engelska, svenskt teckenspråk och skrivtolkning.

Efter konferensen i fjol sa deltagarna:

Debra Ruh‏, Ruh Global, USA @debraruh 
#funka2017 is the #accessibility conference to attend. I can see why people come back Year after year. #AXSChat
Billy Gregory, ‏Paciello Group, Canada @thebillygregory
That was so much fun! #Funka2017 was amazing, I was truly honored to be a part of it. Thanks to @FunkaNu and the entire Funka team!
Neil Milliken, ATOS, UK‏ @NeilMilliken 
Thanks for a great conference @FunkaNu you put on a heck of a show. #funka2017 rocked!

Välkommen!

Funkas Tillgänglighetsdagar 2018

 • apr
  17

  Elite Hotel Marina Tower, Stockholm
  17 april 2018

  09:30-16:00 Konferens
  16:00-18:00 Utställning och mingel

  apr
  18

  18 april 2018

  08:30- 15:00 Konferens

Kontakt

Ivan Hellström

Titel: Säljare med fokus på Funkas Tillgänglighetsdagar

E-post: ivan.hellstrom@funka.com

Telefonnummer: +46 8 555 770 95