Funkas Tillgänglighetsdagar

Funkas Tillgänglighetsdagar är norra Europas största konferens om tillgänglig information. Vi är stolta över att bjuda in världens främsta experter inom tillgänglighet till vårt vackra Stockholm. Välkommen till Funkas Tillgänglighetsdagar 9-10 april 2019!

För elfte året i rad erbjuder vi dig att lära dig nytt, nätverka med kolleger, träffa ledande specialister och testa hjälpmedel på riktigt.

Programmet vid Funkas Tillgänglighetsdagar

På fördjupningsspåren utlovar vi både praktiska tips och live-demo. Dessutom berättar aktörer som lyckats med sitt tillgänglighetsarbete om framgångar, metoder och fallgropar. Användarperspektivet finns alltid med, inte minst i utställningen där du kan prova på olika sorters hjälpmedel och få bättre förståelse för hur dina gränssnitt fungerar för olika målgrupper.

Under avdelningen för trendspaning kikar vi på den senaste tekniken och framtidens möjligheter. Och så blir det överraskning, mingel, träffa experten och alla de andra fasta punkterna som flera tusen tidigare deltagare gett så högt betyg under åren!

Generellt om konferensen

Grundupplägget på konferensen är gemensamma programpunkter som gäller regler, lagar och standardisering på nationell och internationell nivå. Dessutom har vi alltid en utblick i världen för att lära oss av hur tillgänglighetsarbetet fungerar i andra länder.

Vi har parallella fördjupningsspår där du kan koncentrera dig på innehåll, design, navigering och hur besökare uppfattar information. Eller så kan du fokusera på teknik, utvecklarfrågor, testverktyg och hjälpmedel.

Till konferensen hör också en utställning där du kan testa hjälpmedel, träffa användare, kika på nya lösningar och följa spännande forskningsprojekt.

Hela programmet simultantolkas till svenska och engelska, svenskt teckenspråk och skrivtolkning.

Välkommen!

Branschorganisationen IAAP Nordic anordnar sin första konferens i Norden dagen före Tillgänglighetsdagarna. Det ger en möjlighet till fördjupning för dig som vill utvecklas som tillgänglighetsexpert. Vill du gå på båda konferenserna får du paketpris. Mer information om sidoevenemanget på IAAP Nordics webbplats:
IAAP Nordic Conference 8 April (engelsk text), öppnas i nytt fönster

Video om Funkas Tillgänglighetsdagar

Funkas Tillgänglighetsdagar 2019

 • apr
  09

  Quality Hotel Friends, Solna
  9 april 2019

  09.30-16.00 Konferens
  16.00-18.00 Utställning och mingel

  apr
  10

  10 april 2019

  08.30- 15.00 Konferens