Funkas Tillgänglighetsdagar

Funkas Tillgänglighetsdagar är norra Europas största konferens om tillgänglig information. Vi är stolta över att bjuda in världens främsta experter inom tillgänglighet till vårt vackra Stockholm. Välkommen till Funkas Tillgänglighetsdagar 9-10 april 2019!

För elfte året i rad erbjuder vi dig att lära dig nytt, nätverka med kolleger, träffa ledande specialister och testa hjälpmedel på riktigt. 2019 har vi naturligtvis stort fokus på Webbtillgänglighetsdirektivet med några av de viktigaste talarna från EU-kommissionen och de myndigheter som kontrollerar hur lagen efterlevs på programmet. Som vanligt varvar vi policy och strategi med handfasta råd om hur du kan jobba för att uppfylla lagens krav på ett effektivt sätt och tydliga exempel.

På fördjupningsspåren kommer vi bland annat att ta upp hur dokument ska göras tillgängliga för att följa lagen och funka för alla. Det är ett ämne många har efterfrågat och vi utlovar både praktiska tips och live-demo! Du som utvecklar kan välja tekniska genomgångar av standarder och kodexempel med förslag på smarta lösningar. Du som skriver kan ta del av resultat från undersökningar och tester kring hur innehåll blir lättare att förstå för alla.

Vi ger inblickar i de senaste forskningsrönen, framför allt vad gäller kognitiv tillgänglighet där mycket spännande händer samtidigt. Dessutom berättar vi om vilka framsteg som görs för att själva publiceringssystemen ska generera högre nivå på tillgänglighet by default.

Ett bra sätt att lära sig är att lyssna på de som själva gjort en resa vad gäller tillgänglighetsarbete. Därför har vi kunder som berättar om framgångar, metoder och fallgropar. Användarperspektivet finns alltid med, inte minst i utställningen där du kan prova på olika sorters hjälpmedel och få bättre förståelse för hur dina gränssnitt fungerar för olika målgrupper.

Under avdelningen för trendspaning kikar vi på den senaste tekniken och hur artificiell intelligens kan förenkla arbetet med tillgänglighet. Dessutom presenterar vi den kommande Europeiska Tillgänglighetslagen som omfattar delar av privat sektor. Och så blir det överraskning, mingel, träffa experten och alla de andra fasta punkterna som flera tusen tidigare deltagare ger så högt betyg under åren!

Generellt om konferensen

Grundupplägget på konferensen är gemensamma programpunkter som gäller regler, lagar och standardisering på nationell och internationell nivå. Dessutom har vi alltid en utblick i världen för att lära oss av hur tillgänglighetsarbetet fungerar i andra länder.

Vi har parallella fördjupningsspår där du kan koncentrera dig på innehåll, design, navigering och hur besökare uppfattar information. Eller så kan du fokusera på teknik, utvecklarfrågor, testverktyg och hjälpmedel.

Till konferensen hör också en utställning där du kan testa hjälpmedel, träffa användare, kika på nya lösningar och följa spännande forskningsprojekt.

Hela programmet simultantolkas till svenska och engelska, svenskt teckenspråk och skrivtolkning.

Välkommen!

Video om Funkas Tillgänglighetsdagar

Funkas Tillgänglighetsdagar 2019

 • apr
  09

  Quality Hotel Friends, Solna
  9 april 2019

  09:30-16:00 Konferens
  16:00-18:00 Utställning och mingel

  apr
  10

  10 april 2019

  08:30- 15:00 Konferens