Tillgänglighetsdagarna 2010

Funkas Tillgänglighetsdagar 2010 blev, precis som fjolårets konferens, platsen för spännande och inspirerande möten med tillgänglighet i fokus. Återigen hade vi samlat internationella experter på tillgänglighet för att diskutera viktiga ämnen och lära oss mer av varandra.

Våra två teman för 2010 var:

  • God form - en förutsättning för hög tillgänglighet
  • Ny teknik som hjälper användaren. 
"Tack för två mycket bra dagar!  Har skrivit en rapport på våra It- och lärandesidor"

Staffan Hammerman, Specialpedagogiska Skolmyndigheten

Specialpedagogiska Skolmyndigheten skriver om Tillgänglighetsdagarna, öppnas i nytt fönster.

Våra populära stationer fanns med även i år. Alla deltagare fick chansen att träffa användare och testa hjälpmedel samt smutta på bubbel och mumsa på snittar. Du som missade stationerna är välkommen på Funkas traditionella Öppet Hus 26 augusti.

”Tack Funka för två välfyllda dagar. På det hela taget väldigt, väldigt bra dagar med mycket ”hands-on” och exempel. Tillgänglighetsdagarna var bra redan förra året men den här gången var det ännu bättre.”

Magnus Nilsson, Ungdomsstyrelsen 
 
”Tillgängliglighetsdagarna var jättebra. En lagom mix med föredragshållare med olika bakgrund som gav konkreta tips” 

Åsa Andersson, Riksgälden

2010 hade Tillgänglighetsdagarna fått besök av konstnärer Aspergers syndrom och autism från Ateljé Inuti. Parallellt med konferensen växte en utställning om tillgänglighet fram. Besökarna kunde uppleva hur konstverken utvecklades i pauserna och samtidigt få en inblick i en pedagogik som bygger på mer bild än språk.