Upphandlingsmetod

Lagen om offentlig upphandling, LOU, är i grunden utformad för att få bästa pris på en färdig produkt. Men när det handlar om webbproduktion eller grafisk design blir det genast svårare. Att upphandla något som inte redan finns kräver eftertanke. Därför har vi utarbetat ett stöd för dig som vill upphandla tillgänglighet.

På Funka gillar vi att lösa problem. Eftersom flera av våra kunder upplever att de upphandlingar de genomfört inte resulterat i den grad av tillgänglighet som man trodde sig ha beställt, bestämde vi oss för att försöka hjälpa till.

Vi tror på att dela kunskap, så vår vana trogen bjöd vi in ett antal kunder för att delta i projektet tillsammans med våra experter på tillgänglighet, framstående jurister och experter på upphandling. Nu kan vi stolt presentera ett paket med stöd och hjälp för dig som tar tillgänglighet på allvar.

Må bäste leverantör vinna

Funkas koncept för upphandling kan användas för att i två steg sortera fram leverantörer som har den högsta förmågan att leverera tillgängligt. I den första kvalificeringsrundan kan du enkelt sortera bort de leverantörer som saknar förmåga att uppfylla kraven på tillgänglighet. De kontroller som görs bygger på den metodik som används inom EU och är helt transparent – vem som helst kan återupprepa testerna. Det finns alltså ingen koppling till Funkas affärsverksamhet och ingen risk för jäv.

Det du kan köpa av oss är ett material som innehåller metodik, instruktioner, dokumentation och avtalsförslag.

Du får instruktioner och förslag till texter att använda när ni presenterar en upphandling, plus en detaljerad beskrivning av hur kvalificeringen går till.

Dessutom finns ett förslag till avtalstexter som säkerställer att leverantören intygar att de har kompetens att genomföra uppdraget, men som också reglerar vad som händer om kraven på tillgänglighet inte blir uppfyllda.

Det ingår även en uppsättning bedömningskriterier vilka uppfyller lagens krav på transparens och som visar hur ni kommer att bedöma och värdera de leverantörer som vill lämna anbud.

Workshop och genomgång

För att du på bästa sätt ska kunna använda materialet i din egen verksamhet erbjuder vi en genomgång av en av våra specialister. Grundmaterialet är konstruerat så att du ska kunna använda det till många olika typer av upphandlingar. Och kvalificeringsmetoden kan appliceras på andra områden än tillgänglighet om så önskas. 

Kontakt

Malin Karlstedt

Titel: Kundansvarig säljare med fokus på myndigheter

malin.karlstedt@funka.com (Malin Karlstedt)

+46 8 555 770 82 (Malin Karlstedt)

Kunder som vi har hjälpt inom detta område: