Kundanpassad utbildning

Vi erbjuder kundutbildningar inom ämnet tillgänglighet till din organisation. Våra utbildningar leds av våra erfarna tillgänglighetsexperter och du kan välja att ha utbildningen på plats hos er eller online.

Funka utbildar många olika roller på flera nivåer inom alla delar av tillgänglighet. Vi genomför gärna inspirerande utbildningar för hela verksamheter eller beslutsfattare för att förstå vad tillgänglighet handlar om och varför det är så viktigt att satsa på.

Kundanpassad utbildning

Vi utgår från din och din organisations behov och önskemål. Tillgänglighetsexperten tar med exempel från din organisation under utbildningen samt håller en avstämning kring nivå och förväntningar innan.

Funkas kundutbildningar

Ladda ned vårt aktuella utbud via pdf och kontakta oss så bokar vi ett datum för just din organisation och era behov.

Ladda ned Funkas utbildningsutbud (pdf)

Kontakta oss via formuläret nedan, eller ta del av vårt utbud om du söker ett specifikt ämne

 

Introduktion till tillgänglighet

Vill du få en bra introduktion i tillgänglighet? Ta då chansen att delta i vår grundkurs. Vi visar tydliga exempel på bra och dålig tillgänglighet, går igenom statistik, berättar om politiska beslut och förklarar konstiga begrepp.

Mobilapplikationer

Denna kurs vänder sig till dig som utvecklar appar, men även till dig som arbetar med UX/Design eller test och vill lära dig hur man faktiskt gör för att uppnå tillgänglighet i appar för iOS och Android. Både enligt lagkraven och enligt Funkas rekommendationer.

Design och UX

I den här kursen tittar vi på hur UX, design och tillgänglighet hänger ihop, vilka punkter som berörs i WCAG men också mervärdet i att ha med användare med olika funktionsnedsättningar i användningstester.

Klarspråk

Vad kan du göra för att underlätta för läsarna? Skriv enkelt och begripligt! Det är vad klarspråk handlar om. Alla användare ska ha möjlighet att ta till sig viktig information. Funkas kurs i klarspråk vänder sig till webbredaktörer, kommunikatörer och skribenter.

Lagstiftning och standarder

Den här kursen ger dig konkret kunskap om vad som gäller och hur din organisation påverkas av Webbtillgänglighetsdirektivet. Kursen är till för dig som ansvarar för, beställer, kravställer, köper in, utvecklar, upphandlar, publicerar, formger, projektleder, skriver eller på annat sätt jobbar med webbplatser, intranät eller appar inom offentlig sektor. Alla roller berörs av de skärpta kraven på tillgänglighet.

Publicera tillgängligt

Tillgänglighet är mycket mer än bara teknik! Du som webbredaktör har ett stort ansvar för att webbplatsen ska bli tillgänglig för alla användare. För att innehållet ska bli läsbart och strukturerat för hjälpmedelsanvändare och användare med avvikande förmåga krävs grundläggande kännedom om tillgänglighet ur redaktörssynvinkel.

Utveckling och tillgänglig kod

Denna kurs är till för dig som vill lära dig mer om hur man faktiskt gör för att uppnå tillgänglighet rent tekniskt. Både enligt lagkraven och enligt Funkas rekommendationer. Vi visar tydliga exempel på bra och dålig kod, går igenom kraven och förklarar vad som fungerar och inte.

Video och tillgänglighet

Vill du lära dig mer om vad som krävs för att en video ska vara tillgänglighetssäkrad? Arbetar du med film, animation eller rörlig bild? I den här kursen får du information om vad en video som ska vara möjlig att uppfatta av så många som möjligt behöver innehålla för att vara tillgänglig.

Sociala medier och tillgänglighet

Vad kan du göra för att publicera tillgängligt i Sociala medier? I kursen får du lära dig mer om hur du kan skapa inlägg och annat innehåll som når fler användare och även möter lagkravet.

Introduktion till pdf och tillgängliga dokument

Vad är ett tillgängligt dokument? Vi går genom grunderna med innehåll, tekniken och lagkraven - för att ge dig den bästa starten på vägen för att bli en pdf-expert.

Pdf och InDesign

Skapa grafiska dokument för alla. I Adobe InDesign finns alla förutsättningar för att arbeta med tillgänglighet - låt våra experter visa dig hur.

Pdf och Acrobat

Formulär, tabeller, läsordningar och kvalitetskontroller - att navigera i Acrobat Pro kan vara en djungel. Lär dig arbeta med pdf-filer från grunden för att skapa ett fullständigt tillgängligt dokument.

Pdf och Word

Bli din organisations tillgänglighetsexpert i Word! Vi tittar närmare på formulär, rubrikstrukturer, styckeformat, läsordningar, alt-texter och mycket mer.

Pdf och Excel

Producerar du rapporter, statistik eller budgetunderlag? Då måste du också kunna göra Excel-dokumenten tillgängliga för alla, så att även personer med funktionsnedsättning kan ta del av informationen.

Pdf och PowerPoint

Innehållet i PowerPoint-presentationer kan exempelvis bestå av text, bilder, tabeller, diagram, länkar och punktlistor. Då ställs det höga krav på att du kan göra innehållet i presentationen tillgänglig för alla.

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig och ordnar en utbildning, skräddarsydd för era behov.

Det finns fel i formuläret

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster