Lärarledda kurser

Genom våra populära kurser kan du lära dig mer om design, teknik och redaktörskap med tillgänglighetsfokus.

Välkommen att anmäla dig till en eller fler av våra lärarledda kurser. Du anmäler dig via formuläret på respektive utbildnings sida.

Oktober

 • Introduktion till tillgänglighet 26 oktober (anmälan stängd)
 • Introduktion till pdf och tillgängliga dokument 27 oktober (anmälan stängd)

November

 • Utveckling och tillgänglig kod 15 november (denna hålls på engelska)
 • Klarspråk 17 november
 • Publicera tillgängligt (datum ej bestämt)

Format och genomförande

 • Lärarledda kurser som hålls via Zoom. Har du inte programmet Zoom kan du delta via din webbläsare.
 • Tiden är kl. 13-16 om inte annat anges.
 • Vi vill gärna att du som deltar har kameran på för bättre dialog och diskussion.
 • Kurstillfället spelas inte in.
 • Kursmaterialet delas inte ut, men summeringar och eventuellt stödmaterial mejlas ut i efterhand tillsammans med ditt deltagarintyg.
 • Deltagarinformation samt länk skickas ut dagen innan kursen ska genomföras.

Pris

3400 kr ex moms, per person.

För dig med medlemskap i Funkas Kommunnätverk tillkommer inte denna kostnad.

Är ni fler deltagare från samma organisation eller söker ni kunskap om ett specifikt ämne? Kontakta oss via formuläret nedan för ett rabatterat eller skräddarsytt upplägg.

Medlem i Funkas Kommunnätverk?

Som medlem i kommunnätverket kan du anmäla två personer per kurs kostnadsfritt. Anmäl dig och din kollega var för sig via formuläret på respektive kurssida.

OBS. Ange din kommun i fältet Organisation samt skriv "KN 2022" i meddelanderutan på bokningsformuläret nedan så justerar vi prissättningen för er.

Hur bokar du din plats?

Välj den kurs av listan som du är intresserad av att gå och fyll sedan i formuläret på respektive kurssida med dina uppgifter och faktureringsuppgifter. Vi kommer återkomma till dig med en bokningsbekräftelse samt faktura för ditt deltagande.

Köpevillkor vid avbokning av online-kurs

 

Introduktion till tillgänglighet

Vill du få en bra introduktion i tillgänglighet? Ta då chansen att delta i vår grundkurs. Vi visar tydliga exempel på bra och dålig tillgänglighet, går igenom statistik, berättar om politiska beslut och förklarar konstiga begrepp.

Klarspråk

Vad kan du göra för att underlätta för läsarna? Skriv enkelt och begripligt! Det är vad klarspråk handlar om. Alla användare ska ha möjlighet att ta till sig viktig information. Funkas kurs i klarspråk vänder sig till webbredaktörer, kommunikatörer och skribenter.

Publicera tillgängligt

Tillgänglighet är mycket mer än bara teknik! Du som webbredaktör har ett stort ansvar för att webbplatsen ska bli tillgänglig för alla användare. För att innehållet ska bli läsbart och strukturerat för hjälpmedelsanvändare och användare med avvikande förmåga krävs grundläggande kännedom om tillgänglighet ur redaktörssynvinkel.

Utveckling och tillgänglig kod

Denna kurs är till för dig som vill lära dig mer om hur man faktiskt gör för att uppnå tillgänglighet rent tekniskt. Både enligt lagkraven och enligt Funkas rekommendationer. Vi visar tydliga exempel på bra och dålig kod, går igenom kraven och förklarar vad som fungerar och inte.

Introduktion till pdf och tillgängliga dokument

Vad är ett tillgängligt dokument? Vi går genom grunderna med innehåll, tekniken och lagkraven - för att ge dig den bästa starten på vägen för att bli en pdf-expert.

Är du osäker vilken kurs du ska gå, eller om ni är flera som vill delta. Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till er.

Fyll i formuläret nedan, så återkommer vi till dig så snart vi kan.

Det finns fel i formuläret

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster