Kundanpassade utbildningar

Funka erbjuder kundanpassade utbildningar i form av workshops, seminarier, praktiska övningar och hela utbildningsserier.

Beroende på behov och förkunskaper fokuserar utbildningen på den senaste tekniken inom tillgänglighetsområdet vare sig det gäller IT eller byggd miljö.

Funka utbildar många olika roller på flera nivåer. Vi har utbildningsmoduler på grund- och fortsättningsnivå inom alla delar av tillgänglighet. För specialister håller vi gärna skräddarsydda labb i aktuella miljöer där deltagarna är med och bestämmer agendan. Vi genomför gärna kortare föreläsningar och seminarier för exempelvis politiker, chefer och generalister.

Alla Funkas utbildningar kan skräddarsys

En skräddarsydd utbildning utgår från din och din organisations behov och önskemål. Det innebär att vi kan lägga innehållet på precis den nivå deltagarna behöver. Vi går igenom förutsättningar och behov noga innan vi sätter ihop programmet tillsammans med dig. Vi rekommenderar en kombination av teori och praktik, de allra flesta lär sig bäst av att. få prova själva. När utbildningen är framtagen speciellt för en organisation kan vi hämta exempel och praktiska tips från kundens miljö och förutsättningar. Det innebär till exempel att vi kan jobba med kundens egna pdf-dokument eller visa redaktörerna hur de skriver ALT-texter i deras eget publiceringssystem. Allt för att utbildningen ska bli så intressant och effektiv som möjligt.

Så här berättar Statens Fastighetsverk:

En stor fördel med Funkas skräddarsydda utbildning är att nivån anpassas efter deltagarnas tidigare kunskap. Det gör att man får ut mer av utbildningen, dialogen blir bättre och man slipper höra sådant man redan vet.

Den andra stora fördelen är att utbildningen utgår från den egna verksamheten. Vi hade alla möjligheter att direkt ställa specifika frågor som rörde vår webbplats och vi kunde dessutom diskutera olika frågor med varandra under dagen. Det gjorde att vårt interna arbete med att förbättra webbplatsen startade redan under utbildningen.

Vi kunde också i lugn och ro gå igenom och ställa frågor kring den dokumentation som delades ut, vilket ledde till att vi nu hittar bra i dokumentationen och kan använda den i vårt fortsatta arbete. 

Sofia Meurk, Statens Fastighetsverk.

Praktiska utbildningar och demos

För att verkligen förstå vad tillgänglighet innebär rekommenderar vi att träffa användare med skiftande förmåga, testa hjälpmedel och själv uppleva hur det är att ta sig runt i rullstol eller som synskadad. Att få nya perspektiv och möjlighet att ställa frågor brukar ge våra kunder stora aha-upplevelser och minnen för livet.

Inlevelseövningar

Kontakt

Charlotta Elliot Wikberg

Titel: Konferens- och utbildningskoordinator

charlotta.wikberg@funka.com (Charlotta Elliot Wikberg)

+46 8 555 770 63 (Charlotta Elliot Wikberg)

Kunder som köpt skräddarsydda utbildningar: