Inlevelseövningar

Funka erbjuder inlevelseövningar för alla som möter människor med olika förutsättningar i sitt yrke eller sin vardag. Under utbildningen får deltagarna prova på vad det innebär att ha en funktionsnedsättning – i verkligheten. Det kan till exempel handla om att orientera med synnedsättning eller ta sig fram i rullstol.

Tillgänglighet kan lätt bli väldigt teoretiskt. Genom att själv få känna hur det känns när det fungerar eller inte, får deltagarna en aha-upplevelse av vad som är svårt och vad som kan underlätta för personer med olika förmågor.

Med hjälp av våra erfarna handledare får du chansen att prova och ställa frågor, känna efter och göra saker du garanterat aldrig gjort förut! Efter de praktiska övningarna diskuterar vi vad en funktionsnedsättning egentligen är och vad det är som gör att den omgivande miljön kan innebära hinder för den enskilde individen.

Viktigt för alla – nödvändigt för många

Inlevelseövningar är nyttiga för alla. Vi kan utforma övningar, diskussioner upplägg så att det riktar sig specifikt till personer som utformar, underhåller eller ansvarar för byggd miljö. Eller till personer som ansvarar för kundtjänst och information. Eller till precis de som behöver det allra mest.

Vi kombinerar övningarna med teoretiska pass där vi går igenom målgrupper och gällande lagstiftning, ger utrymme för frågor och diskussioner. Det finns också tid för reflektion efter övningarna; hur funkade det att öppna dörren från rullstolen? Hur kändes det att försöka hitta rätt utan att se?

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, det här är en grundutbildning.

Funkas utbildningsledare

Våra erfarna konsulter håller flera hundra utbildningar varje år. Du kan läsa mer om ett urval av dem här:

Funkas utbildningsledare

Kombinera gärna denna utbildning med andra utbildningar

Kommunikation och bemötande

Praktisk information

För närvarande har vi inte några utbildningstillfällen planerade. 
Utbildningen genomförs med fördel skräddarsydd hos kund.

Anmäl gärna ditt intresse så kontaktar vi dig när utbildningen genomförs nästa gång.

Allmänna villkor och hantering av personuppgifter

Genom att anmäla dig till utbildningen godkänner du våra allmänna villkor. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje man.
Allmänna villkor och hantering av personuppgifter, öppnas i nytt fönster

Välkommen!

Kontakt

Charlotta Elliot Wikberg

Titel: Konferens- och utbildningskoordinator

charlotta.wikberg@funka.com (Charlotta Elliot Wikberg)

+46 8 555 770 63 (Charlotta Elliot Wikberg)

Kunder som vi har hjälpt inom detta område: