Utbildningar och seminarier

Funkas utbildningar och seminarier om tillgänglighet och användbarhet är mycket populära. Vi erbjuder distansutbildning via webben, genomför skräddarsydda upplägg hos kunder och producerar utbildningsfilm.

Vi har utbildningar och seminarier som vänder sig till alla olika roller hos våra kunder: redaktörer, informatörer, utvecklare, formgivare, skribenter, projektledare och beslutsfattare. Dessutom har vi särskilda övningar för dig som möter personer med olika funktionsnedsättningar i din vardag.

Det var ett bra genomfört utbildningstillfälle. Stort tack för det och en eloge till föreläsaren. 

Helen Edenfur, Skatteverket

Funkas utbildningar kan köpas styckvis eller som en hel serie. Vi sätter gärna ihop ett paket som passar just era behov. Det vi tycker bäst om är att varva teori med praktik, så att deltagarna får testa på hur det funkar i verkligheten. Ofta har vi med personer med olika funktionsvariationer för att beskriva användarens perspektiv. 

På respektive utbildnings- eller seminariesida kan du läsa mer om innehåll och program.

Aktuella utbildningar och seminarier

 • Nya lagkrav för tillgänglighet

  Utökad diskrimineringslagstiftning, skärpta upphandlingsregler och EU-lagstiftning inom webbtillgänglighet, det händer mycket just nu inom tillgänglighetsområdet. Delta i Funkas utbildning så får du koll på hur din organisation påverkas!

 • UX och tillgänglighet

  På begäran genomför vi nu vår populära utbildning om UX och tillgänglighet online. Utbildningen vänder sig till interaktionsdesigners, ux-are, konceptutvecklare, formgivare, service designers, användbarhetsexperter och många andra roller.

 • Grundutbildning

  Vill du få en bra introduktion i tillgänglighet? Ta då chansen att delta i vår grundutbildning. Vi visar tydliga exempel på bra och dålig tillgänglighet, går igenom statistik, berättar om politiska beslut och förklarar konstiga begrepp.

 • Tillgängliga pdf-filer

  Vill du vara säker på att pdf-filer som publiceras på webben kan läsas av alla ska du gå Funkas utbildning i tillgängliga pdf-filer, som genomförs som webbutbildning.

 • Publicera tillgängligt

  Tillgänglighet är mycket mer än bara teknik! Du som webbredaktör har ett stort ansvar för att webbplatsen ska bli tillgänglig för alla användare. För att innehållet ska bli läsbart och strukturerat för hjälpmedelsanvändare och användare med avvikande förmåga krävs grundläggande kännedom om tillgänglighet ur redaktörssynvinkel.

 • Teknisk fördjupning

  Funkas tekniska fördjupningsutbildning är till för dig som vill lära dig mer om hur man faktiskt gör för att uppnå tillgänglighet. Vi visar tydliga exempel på bra och dålig kod, går igenom kraven och förklarar vad som fungerar och inte.

Kontakt

Annica Frey Morin

Titel: Operativ chef och leder Funkas säljteam

E-post: annica.freymorin@funka.com

Telefonnummer: +46 8 555 770 91