Val av publiceringsverktyg

Att välja publiceringsverktyg är viktigt. Funka får många frågor om vilket verktyg som är bäst. Det går naturligtvis inte att svara på utan vidare. Till att börja med beror det ju på vad du som kund har för behov. Hur många redaktörer ni är, hur webben ska användas, vilka tekniska krav ni ställer och en hel del annat.

När det gäller vilka publiceringsverktyg som skapar förutsättningar för tillgänglighet blir det lättare att svara, eftersom det inte finns några verktyg som skapar tillgängliga webbplatser direkt och automatiskt. Hur tillgänglig webbplatsen blir beror alltid på leverantörens kompetens och kundens krav.

Krav på tillgänglighet

Men naturligtvis hjälper vi gärna till med att välja publiceringsverktyg. Vi har stött på de flesta av de cirka 120 verktyg som finns på den svenska marknaden och analyserat många ur tillgänglighetsperspektiv. Eftersom vi rättat och tvättat kod för att öka tillgängligheten för våra kunder har vi fått god inblick i hur många av verktygen fungerar och vilka förutsättningar som finns för att skapa tillgänglighet.

"Men ni levererar ju själva på EPiServer, då måste det väl vara bäst?" Nja, riktigt så enkelt är det inte. Vi fick för många år sedan uppdraget att analysera, testa och hjälpa till med att öka tillgängligheten i EPiServer. Därför har vi lärt oss enormt mycket om det verktyget inifrån och kunnat vidareutveckla egna lösningar som skapar en hög grad av tillgänglighet.

Men EPiServer är bara ett av de publiceringsverktyg på vilket det är möjligt att skapa tillgängliga webbplatser. Och det finns mycket som inte fungerar än - så ställ krav! Inte bara på leverantörerna, utan även på de som utvecklar själva verktyget.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig.

Det finns fel i formuläret

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster