Nyheter

Nedan presenteras våra nyheter i datumordning. Ett bättre sätt att ta del av Funkas nyheter är att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Då är du säker på att inte missa vare sig det som händer hos oss eller ute i världen inom området tillgänglighet.

 • Vi uppmärksammar tillgänglighet på Global Accessibility Awareness Day (GAAD)

  Joina vårt webbinarie den 18e maj och lyssna på Gareth Ford Wiliams.
 • Funka välkomnar Sveriges nya tillgänglighetslag

  Sommaren 2025 träder en ny lag om tillgänglighet i kraft i Sverige. Lagen innebär att företag nu måste se till att deras webbplatser, produkter och tjänster är tillgängliga för alla kunder.
 • Funka instiftar tillgänglighetspris

  Den 5 oktober 2023, delas Funka Digital Inclusion Award ut för första gången. Det äger rum på Grand Hotel i samarbete med Dagens Industri och tidningen Market på Retail Arena. Det Företag som vinner Funka Digital Inclusion Award 2023 har förstått och visat att digital tillgänglighet är en del av verksamhetens dna och kultur.
 • Funka vinner Grand slam i globalt Hackaton med ny innovativ teknik!

  Funka tog hem vinsten i tre kategorier vid 2022 SAS Instituts globala Hackathons i konkurrens med 100-tals deltagande lag från hela världen. Funka fick priset för att med hjälp av ny teknologi och ett innovativt sätt lyckats ta fram en lösning som kan analysera och förbättra tillgängligheten i webbformulär.
 • Välkommen till Funkas återkommande Funkis-träff!

  Den 10 december är du välkommen på ett online möte där vi berättar om vår spännande forskningsverksamhet och lyssnar på dina idéer om vad vi borde göra framöver. Hoppas du vill vara med!
 • Ny spännande utredning om kognitiv tillgänglighet i digitala gränssnitt

  Hur mycket vet forskningen om kognitiv tillgänglighet på nätet? Vilka luckor finns i aktuella regelverk för webbtillgänglighet när det gäller att möta behov hos personer med kognitiva nedsättningar? Det har Funka tillsammans med konsultbyrån ICF fått i uppdrag av EU-kommissionen att ta reda på.
 • Den 3 juni är det dags för vår återkommande Funkis-träff!

  Funkas forsknings- och innovationsavdelning bjuder traditionsenligt in till ett möte – digitalt - där vi berättar om vår spännande forskningsverksamhet och lyssnar på dina idéer om vad vi borde göra framöver.
 • Funka undersöker tv-tillgänglighet

  På uppdrag av Myndigheten för press, radio och tv har Funka undersökt vilka tekniker för tillgänglighet som finns och används. Resultatet kommer att användas som underlag för kommande beslut om krav på området.
 • Tre frågor till Christer Janzon

  Tre frågor till Christer Janzon, front end-utvecklare och expert på tillgänglighet, Funka.
 • Vi fixar dina pdf-dokument!

  Den 23 september ska alla 2 år gamla pdf-dokument vara tillgängliga. Skicka dem till oss så ser vi till att de uppfyller kraven. Det går fort och smidigt och du slipper bekymra dig för att kanske glömma någon liten detalj.
 • Vi fixar dina pdf-dokument!(2)

  Den 23 september ska alla 2 år gamla pdf-dokument vara tillgängliga. Skicka dem till oss så ser vi till att de uppfyller kraven. Det går fort och smidigt och du slipper bekymra dig för att kanske glömma någon liten detalj.
 • Snart är 23 september här – nu kör vi!

  Det går fort när man har roligt, nu närmar sig dagen när dina webbplatser och dokument ska vara tillgängliga. Vi lanserar en kampanjwebb för att underlätta dina beslut.
 • Boka demo av Talande Webb

  Se till att många fler kan ta del av ditt budskap! Med Talande Webb får dina besökare ett läs-stöd som verkligen funkar. Dyslektiker, personer med annat modersmål än svenska och många som ser dåligt har stor nytta av hjälpmedlet.
 • Begriplig information på webben – Funkas enkät 2020

  Dags för Funkas årliga undersökning om hur offentlig sektor arbetar för att samhällsinformation ska nå ut till alla. Vill du hjälpa oss att mäta hur det ligger till?
 • Tre frågor till Alejandro Moledo

  Tre frågor till Alejandro Moledo, policy-koordinator, European Disability Forum, (EDF).