Nyheter

Nedan presenteras våra nyheter i datumordning. Ett bättre sätt att ta del av Funkas nyheter är att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Då är du säker på att inte missa vare sig det som händer hos oss eller ute i världen inom området tillgänglighet.

 • Lovdata väljer Funka

  Funka kommer att ge löpande stöd vad gäller tillgänglighet när den norska stiftelsen Lovdata publicerar material kring hjälpmedel och bidrag för personer med funktionsnedsättning.
 • Bibblan svarar – på precis vad som helst!

  Visste du att du kan ställa vilken fråga som helst och få svar av kloka operatörer från folkbiblioteken? Funkas Karin Forsell har hållit utbildning och blivit sugen på att byta till vad som låter som världens roligaste jobb.
 • Tillgänglighetsdagarna – nu är programmet klart!

  Årets program har en lång rad fantastiska talare, bland andra Jamie Knight, Ian Pouncey, Kathy Wahlbin, Inmaculada Placencia Porrero, Eric Eggert, Jack Nicolai, Gudrun Stock, Ian Hamilton, Zoë Bijl, Neil Milliken, Peter Sunna och många fler. Anmäl dig redan nu till årets viktigaste konferens i Stockholm 9-10 april.
 • Ett samhälle utan kontanter – funkar det?

  Funkas Emil Gejrot bidrar med fler perspektiv i debatten om det kontantlösa samhälle som många tror att vi är på väg in i.
 • Långtidssjuka bidrar till utveckling av nya tjänster

  Funka bidrar med tillgänglighetsexpertis i ett EU-finansierat forsknings- och innovationsprojekt som utvecklar ett system för samverkan mellan användare, vårdpersonal, forskare och innovatörer. Målet är att olika intressenter tillsammans ska ta fram nya lösningar för långtidssjuka.
 • Den norska Miljömyndigheten väljer Funka

  Funka har genomfört granskning av tillgänglighet på den norska Miljömyndigheten webbplats.
 • Funka har kartlagt funktionshinderpolitiken i Skåne

  Just nu arbetar många kommuner och regioner med att genomföra den nya nationella funktionshinderspolitiken. Men vad innebär ett rättighetsperspektiv i praktiken? I en ny rapport kartlägger Funka arbetet, med ett särskilt fokus på situationen i Skåne.
 • Årlig undersökning om hur samhällsinformation ska nå alla

  Jobbar du med webbpublicering, som redaktör eller är du ansvarig för en webbplats inom offentlig sektor? Då är du säkert intresserad av att dina läsare förstår ditt budskap. Följer du språklagen? Klarspråk? Lättläst? Hjälp oss undersöka status på samhällsinformation i Sverige genom att svara på vår årliga enkät.
 • Funkas Tillgänglighetsdagar 9-10 april

  Årets viktigaste konferens närmar sig. Nu i dubbelt så stor lokal och massor av spännande talare. Anmäl dig redan nu! Missa inte chansen att gå på IAAPs sido-event dagen före Tillgänglighetsdagarna. Om du deltar på båda eventen får du rabatt.
 • Ungdomar får verktyg att driva tillgänglighetsfrågan

  Ökad självständighet och mer inflytande för unga med funktionsnedsättning är två av målen för ett spännande projekt som Funka deltar i med start nu i februari.
 • SeniorNet Sweden väljer Funka

  SeniorNet Sweden ska med finansiering från Post- och Telestyrelsen ta fram en handledarutbildning för att fler äldre ska lära sig mer om IT. Funka har fått i uppdrag att hjälpa till med kunskap om tillgänglighet.
 • Nu lanserar vi Kundwebben!

  Vill du ha tillgång till mycket kunskap om webbtillgänglighet, lagar och regler? Vill du säkerställa att du alltid har rätt underlag och snabbt få svar på frågor om tillgänglighet? Då är Kundwebben något för dig.
 • Fokus på äldre användare

  Funkas VD Susanna Laurin rapporterar från debatt i EU-parlamentet och internationell standardisering som handlar om inkludering av äldre i IT-utveckling.
 • E-demokrati på flera nivåer

  På sistone har det varit stort fokus på medborgardialog i flera länder. Funka har kikat på hur tillgängliga de olika lösningarna är.
 • Nödvändiga skillnader och onödiga problem

  Vi har jämfört hur experter från olika länder tolkar krav på tillgänglighet inom ramen för ett EU-finansierat projekt som nu går mot sitt slut. En öppen lärplattform blev resultatet.
 • Certifiering av upphandlare

  För att ge upphandlare stöd i att köpa in tillgänglig IT, utvecklar branschorganisationen IAAP en certifiering för upphandlare. Du är välkommen att bidra till innehållet i certifieringen genom att delta i en undersökning.
 • Tillgänglighetstävling på Stockholmshem

  Funkas Ebba Myrsten deltog i juryn som bland annat bedömde tillgänglighet i fastighetsbeståndet hos det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem.
 • Spel för alla

  Funkas Danne Borell berättar om ett dataspel där utvecklarna har tänkt på tillgängligheten och om hur jobbet som tillgänglighetsexpert påverkar hela livet.
 • Nio månader kvar för att säkerställa tillgänglighet

  Den 1 januari 2019 har Sverige kommit ikapp! Nu har vi en svensk lag baserad på det europeiska Webbtillgänglighetsdirektivet: Lag om tillgänglighet till digital offentlig service. Det är nio månader kvar tills de första gränssnitten ska uppfylla lagens krav. Hur kan vi hjälpa dig?
 • Ökad kunskap om e-hälsa

  EU-projektet IC-Health är nu avslutat. Med fokus på barn, ungdomar, gravida, ammande, äldre och diabetiker har projektet utvecklat kurser för att öka kunskapen om hälsoinformation på webben.
 • EN301549 är harmoniserad!

  Nu är det klart, EN-standarden med tillgänglighetskrav för IT-produkter och tjänster har fått officiell status i förhållande till Webbtillgänglighetsdirektivet. Vi förklarar hur det hänger ihop.
 • Funka i Australien

  Australien har valt att implementera samma krav på tillgänglighet som EU, nämligen den Europeiska standarden EN301549, som obligatoriska krav vid offentlig upphandling. Funkas Susanna Laurin, en av experterna bakom standarden, ger stöd till den Australiensiska regeringen i processen.
 • Funka i EU-projekt för bättre digitala lösningar inom hälsa

  Funka medverkar i det EU-finansierade projektet DigitalHealthEurope, som ska stödja spridning av digitala lösningar för personcentrerad integrerad vård i Europa.
 • Klarna fokuserar på tillgänglig design och användarperspektiv

  En viktig princip för banken Klarna är att se världen ur användarens perspektiv. För att underlätta för alla bankens kunder fick Funka i uppdrag att göra en revision av design utifrån gällande standard.
 • Funkas julklappar: bra erbjudanden för dig som har pengar kvar i årets budget!

  I årets tomtesäck har vi lagt populära tjänster och produkter som vi tror kan passa när året går mot sitt slut. Kan det finnas något vettigare att använda årets sista budgetpengar till än att göra din webbplats bättre för ännu fler?
 • Vd har ordet: Tack för i år!

  Ännu ett år med tillgänglighet går mot sitt slut. Funkas Vd Susanna Laurin vill slå ett slag för positiv återkoppling och uppmärksamma alla som vill göra rätt.
 • Altibox skapar tillgänglig TV-upplevelse med hjälp av Funka

  Den norska bredbandsoperatören Altibox vill skapa en TV-upplevelse som är bra för så många som möjligt. Målet är att kunderna enkelt kan hitta innehåll som intresserar dem. Funka har granskat Altibox app och TV-gränssnitt vad gäller tillgänglighet.
 • Den europeiska tillgänglighetslagen – snart kan den vara här!

  Efter flera års diskussioner har Europaparlamentet och Ministerrådet äntligen kommit överens om ett uttalande kring EU-kommissionens förslag om en europeisk tillgänglighetslag. Sannolikheten för att lagen faktiskt publiceras i år har ökat rejält.
 • Tillgänglig turism i Estland

  Med fokus på turism genomför Funka nu flera uppdrag för Estlands myndighet för turism, bland annat föreläsning och flera inventeringar av byggd miljö och transport.
 • Oskarshamns kommun vill kommunicera tillgängligt

  Hur skriver man klarspråk, hur länkar man korrekt och hur publicerar man tillgängligt? Det ville Oskarshamns kommun lära sig mer om, och anlitade Funka för att lära sig mer om kommunikativ tillgänglighet.
 • Certifiera dig inom tillgänglighet

  Funka erbjuder skräddarsydda utbildningar som förbereder dig som yrkesverksam inför branschföreningen IAAP:s certifieringar inom tillgänglighet. 14 december anordnar Funka ett tillfälle för certifieringsexamination i våra lokaler.
 • På spaning i storstadsdjungeln

  I takt med att allt fler människor använder sig av smarta telefoner skapas också en del problem genom att användarna blir alltför uppslukade av det som finns på skärmen, istället för att ta in sin omgivning. Raouf Sormunen, tillgänglighetsexpert med fokus på hjälpmedel på Funka, uppmanar oss alla att lyfta blicken och börja prata med varandra.
 • Värnamo kommun tog viktiga steg mot en tillgänglig webbplats

  Värnamo kommun lät Funka granska Worddokumentmallar för PDF-filer som ska publiceras på webben, ett av många viktiga steg mot att uppfylla de nya krav som kommit i och med Webbtillgänglighetsdirektivet.
 • Praktiska tester av verktyg för medborgardialog i norska kommuner

  Funkas uppdrag för det norska Kommunal- og Moderniseringsdepartementet KMD går nu in i en spännande fas. Den utredning vi genomfört har lett fram till att vi ska genomföra tester av implementation av verktyg för medborgardialog i norska kommuner.
 • Vita Käppens Dag

  15 oktober firas Vita Käppens dag över hela världen, en dag som uppmärksammar självständighet för blinda och synskadade. Vi talade med Jimmy Pettersson, handläggare på Synskadades riksförbund, med anledning av detta.
 • Funka utvecklar webbplats för innovationsnätverk inom EU

  Inom ramen för det europeiska innovationspartnerskapet om aktivt och hälsosamt åldrande där Funka driver flera projekt finns även ett ”nätverk för referensområden”, kallat RSCN. Detta nätverk har gett Funka i uppdrag att utveckla en ny webbplats med höga krav på tillgänglighet.
 • Kompetenshöjning i fokus i Tyskland och Belgien

  I månadsskiftet september-oktober delade Funkas experter med sig av vår kompetens vid konferenserna M-Enabling Forum Europe och Destinations for all World Summit, som täcker olika delar av tillgänglighetsområdet.
 • Universitetsutbildning i webbtillgänglighet

  Funka, IAAP Nordic och fyra nordiska universitet utreder hur webbtillgänglighet ska bli en del av universitetsprogrammen i de nordiska länderna.
 • Så uppfyller du kraven i Webbtillgänglighetsdirektivet

  Det nya Webbtillgänglighetsdirektivet innebär många nya krav på digital tillgänglighet. Vi hjälper dig gärna med att uppfylla lagkraven och att få kontroll över dina interna processer, genom bland annat inventering, granskning, kravunderlag och utbildningar.
 • Sex i rörelse

  Ebba Myrsten, partneransvarig och samordnare för testpersoner hos Funka arbetar även som personlig assistent. I somras deltog hon på ett läger med tema sexualitet, funktion och normer, något som väckte många tankar.
 • Tillgängligare webbplatser för KPA Pension med hjälp av Funka

  När KPA Pension behövde se över tillgängligheten på sina webbplatser, var Funka en naturlig samarbetspartner för expertgranskningar.
 • Regeringens proposition om genomförande av Webbtillgänglighetsdirektivet

  I början av september publicerades regeringens proposition om hur det europeiska Webbtillgänglighetsdirektivet ska implementeras i svensk lag. Direktivet träder i kraft i alla medlemsländer 23 september men Sverige får inte en nationell lagstiftning förrän tidigast 1 januari 2019.
 • IAAP:s konferens om lagar och regler för webbtillgänglighet

  Branschorganisationen IAAP Europe anordnar en konferens om lagar och regler kring tillgänglighet, med talare från bland andra EU-kommissionen, Funka och W3C.
 • Böter för bristande tillgänglighet – igen

  Försäkringskassan döms att betala 20 000 kronor i diskrimineringsersättning för bristande tillgänglighet. I Norge ligger bötesbeloppen betydligt högre. Hur dyrt kan det bli när Webbtillgänglighetsdirektivet träder i kraft?
 • Nya krav – så funkar det

  I samband med att lagstiftningen om webbtillgänglighet snart träder i kraft, får vi allt fler frågor om olika standarder och vad som egentligen gäller. Nu reder vi ut några av alla krångliga begrepp.
 • Innovationsprojekt om begriplig text

  Tillsammans med Botkyrka kommun och Linnéuniversitetet ska Funka ta fram en metod för att producera begriplig information. Baserat på erfarenheter från tidigare forskningsprojekt testar vi olika modeller för att nå personer med annat modersmål än svenska. Vinnova finansierar projektet.
 • Funka utvecklar verktyg för självdeklaration av tillgänglighet

  Funka har fått i uppdrag att utveckla ett verktyg för enklare tillsyn av självbetjäningsautomater. I Norge gäller lagkraven om tillgänglighet även automater och det är tillsynsmyndigheten Difi som gett oss uppdraget. Verktyget ska underlätta arbetet med tillsyn genom att den som ansvarar för automaten själv deklarerar status på tillgänglighet.
 • Vi har räknat på det här...

  Statistik om funktionsnedsättningar är något som många efterfrågar. Men det är inte så lätt att hitta rätt siffror. Funkas utredare Emil Gejrot reflekterar över en av våra mest besökta sidor.
 • Myndigheten för tillgängliga medier tar hjälp av Funka

  Vid produktionen av sin årsredovisning vände sig Myndigheten för tillgängliga medier till Funka för att säkerställa att det omfattande materialet kan läsas och hanteras av alla.
 • Framtidens tillgänglighet

  Funkas Andreas Cederbom var i somras inbjuden som en av talarna vid ICCHP-konferensen i Linz, Österrike, en forskarkonferens med fokus på IT-hjälpmedel för personer med funktionsnedsättningar. Han delar med sig av sina intryck kring en del av de innovationer som kan komma att bli framtidens hjälpmedel.
 • VD har ordet

  Nu bötfäller den norska tillsynsmyndigheten kommuner och företag som inte åtgärdar bristande tillgänglighet. Är det åt det håller även Sverige kommer att gå? Funkas VD Susanna Laurin funderar på utvecklingen med skärpt lagstiftning.
 • Pssst….Save the date!

  9-10 april 2019 är det dags igen för Funkas Tillgänglighetsdagar, norra Europas största konferens om tillgänglig information. För elfte året i rad kan du inspireras av världens främsta experter och lära dig mer om innehåll,
 • Utbildningsfilm – en kursform som skapar flexibilitet

  Se till att alla medarbetare får chansen till kompetensutveckling – prenumerera på våra utbildningsfilmer! Genom att ha tillgång till inspelade utbildningar kan du repetera och komplettera precis när det passar var och en. Utbildningarna är uppdelade i små aptitliga portioner! Nu lanserar vi vår populära utbildning om Tillgängliga pdf-dokument som prenumerationstjänst. Grundutbildning i tillgänglighet finns sedan länge och används av många kunder.
 • M-Enabling Forum äntligen i Europa

  I höst kommer FN-initiativet G3ict:s stora konferens om tillgänglighet och äldre användare, M-Enabling, till Europa för första gången. M-enabling Forum Europe 2018 äger rum i Düsseldorf, Tyskland i september. Funka sitter i programkommittén och deltar som partner och föreläsare.
 • Krönika: Om jag kan certifiera mig, så kan du!

  Sandra Eriksson, tillgänglighetsexpert med fokus på hjälpmedel på Funka, klarade det skriftliga testet för certifiering som branschorganisationen IAAP anordnar. Nu kan hon även titulera sig Web Accessibility Specialist. Här berättar hon om sin tentaångest.
 • Win-win situation i Linköping med Funkas inlevelseövningar

  Linköpings kommun har anlitat Funka för inlevelseövningar inom ramen för ett kompetensutvecklingsprogram kallat Vinna-Vinna. Deltagarna får genom prova på-övningar och simulering själva uppleva hur stadsmiljön fungerar för personer som har olika typer av funktionsnedsättningar. Att ta sig fram med rullstol eller med simulerad synnedsättning blir en tankeväckare för många.
 • Funka ger stöd till Norges tillsynsmyndighet - igen

  Den norska tillsynsmyndigheten Difi har givit Funka i uppdrag att vidareutveckla de vägledningstexter och illustrationer som vi producerat i tidigare uppdrag. Dessutom ska vi ge stöd vad gäller vidareutveckling av informationsstrukturen på Difis webbplats där materialet presenteras.
 • Politiskt kaos

  Inför valet har vi granskat de politiska partiernas webbplatser vad gäller tillgänglighet. Tyvärr har de inte blivit bättre sedan sedan förra valet, snarare tvärtom. Granskningen har väckt stort intresse och har även uppmärksammats i tidningen Metro.
 • WCAG 2.1-granskning till reducerat pris

  Den 5 juni publicerades den senaste versionen av WCAG-riktlinjerna, version 2.1. Den 23 september träder Webbtillgänglighetsdirektivet i kraft. För dig som beställer senast 30 juni ger vi 20% rabatt på alla granskningar!
 • Norsk myndighet låter Funka utreda demokrativerktyg

  Allt fler kommuner har börjat eller skulle vilja börja använda sig av digitala verktyg för medborgardialog, för att stärka den lokala demokratin. För att alla ska kunna delta på samma villkor måste verktygen naturligtvis vara inkluderande. Funka har fått norsk finansiering för att undersöka hur verktyg för medborgardialog fungerar för personer med funktionsnedsättning.
 • Kravunderlag: uppdatering av Funkas populära tjänst

  Nu presenteras en ny version av vår prenumerationstjänst för att ställa rätt krav på tillgänglighet. Junireleasen innehåller de nyligen lanserade framgångskriterierna i WCAG 2.1 och ett antal nya fiffiga funktioner.
 • Nya utbildningar i höst!

  För att möta efterfrågan på kompetens kring ny lagstiftning, uppdaterade standarder och skärpta krav har vi tagit fram en serie nya utbildningar. Med start i september erbjuder vi öppna webbaserade utbildningar för allt från kommunikatörer, utvecklare och formgivare till projektledare, skribenter och UX-designers.
 • Mobil tillgänglighet och FN-konventionen

  I juni varje år genomför FN-organet G3ict en internationell konferens om tillgänglighet med fokus på mobila gränssnitt, M-enabling Summit, i Washington. I samma vecka genomförs även FN:s årliga konferens kring konventionen om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning i New York. Funka är naturligtvis på plats.
 • Fokus på e-demokrati i Sandnes, Norge

  Funka deltog nyligen i det norska Kommunal og moderniseringsdepartementets konferens om framtidens lokaldemokrati i Sandnes, där Andreas Cederbom talade om vår utredning om digitala verktyg för e-demokrati.
 • Tillgängligare webb för Kristinehamns kommun genom användartester

  Kristinehamns kommun behövde utveckla en helt ny webbplats. För användartester valde de att samarbeta med Funka, och fick mycket bra tips på struktur- och innehållsförändringar.
 • Se till att tillgängligheten flyter på

  Funkas VD Susanna Laurin ser likheter mellan att jobba med tillgänglighet och att sköta en träbåt. Båda aktiviteterna kräver tålamod och resultatet kan bli till glädje för många.
 • Dags att tycka till om Webbtillgänglighetsdirektivet

  Dags att tycka till: Fram till den 15 juni har allmänheten möjlighet att inkomma med kommentarer på utkastet till föreskrift för Webbtillgänglighetsdirektivet vad gäller mätmetodik och tillgänglighetsutlåtande. Synpunkter är välkomna!
 • Publiceringssystem som genererar tillgänglighet

  Tänk om de verktyg som används för att skapa webbplatser och intranät skulle ha inbyggd tillgänglighet från början, vad mycket lättare livet skulle bli! Snart kan det bli verklighet, för Funka har fått finansiering från EU-kommissionen för ett projekt som ska bidra till ökad tillgänglighet i publiceringssystem.
 • Den 17 maj är det dags igen – fira Global Accessibility Awareness Day med oss!

  Global Accessibility Awareness Day har som mål att sprida medvetenhet om tillgänglighet till nya grupper. Vill du lära dig mer om tillgänglighet och få spännande aha-upplevelser? Kom till Stockholms universitet 17 maj och testa våra inlevelseövningar!
 • Nu finns Funkas populära utbildningsfilmer med fransk och tysk text!

  De filmer om EN 301 549 som Funka gjort på uppdrag av Microsoft har fått mycket stort genomslag och används nu i många länder. Nu publiceras filmerna även med fransk och tysk text.
 • Virtual Reality för ökad kunskap om dolda funktionsnedsättningar

  Inlevelseövningar är ett bra sätt att öka medvetenhet om funktionsnedsättningar. Att låta personer med egna erfarenheter berätta om sina upplevelser fungerar ofta ännu bättre. Nu kombinerar vi dessa idéer i ett Vinnova-finansierat projekt där vi ska ta fram VR-upplevelser kring dolda funktionsnedsättningar. Tillsammans med Lunds Universitet och DART utvecklar vi utbildningsmaterial för ett mer inkluderande arbetsliv.
 • Fler målgruppsanpassar sin webbinformation

  Funka har återigen undersökt hur offentlig sektor arbetar för att samhällsinformation på webben ska nå fram till alla. Fler än tidigare är medvetna om att de behöver bearbeta sin webbinformation för att inkludera alla målgrupper.
 • Krönika: Om du beställer en digital tjänst är du produktägare

  Vad förväntas av en produktägare egentligen? Maria Ström, en av Funkas kloka UX-designers, reflekterar över arbetsprocessen och samarbetet mellan beställare och leverantör.
 • Tillgänglighetsdagarna 2018

  10-årsjubiléet av Funkas Tillgänglighetsdagar är över och vi har börjat planera för nästa år. Precis som vanligt kan du ta del av talarpresentationer, bilder, illustrationer och citat. Vi vill också rikta ett särskilt stort tack till alla deltagare, talare, partners, utställare och leverantörer!
 • Hur svårt kan det vara?

  Innan det kommer ut en ny version av en standard är det en bra idé att testa kraven i verkligheten. För att säkerställa att de nya framgångskriterier i WCAG 2.1 är möjliga att implementera, har W3C bland annat använt Funkas webbplats som testobjekt.
 • Funka undersöker hur offentlig sektor arbetar för att samhällsinformation ska nå fram till alla

  Nu är det dags igen! Funka har ett antal gånger de senaste tolv åren skickat ut en enkät till svensk offentlig sektor för att undersöka hur organisationer arbetar för att se till att samhällsinformation når fram till alla. Var med och svara!
 • Äntligen en certifiering inom tillgänglighet

  Nu blir livet lättare för dig som arbetar med, ansvarar för eller upphandlar tillgänglighet! Genom den internationella branschorganisationen IAAP kan du säkerställa att du själv, dina kollegor eller din leverantör har aktuell och relevant kompetens genom certifiering. I den nordiska lokalavdelningen kan du dessutom utbyta erfarenheter om just det som intresserar dig.
 • Dags för fokus på tillgänglig design

  Hur informationen presenteras är viktigt för dina besökare. Det är det första de flesta användare lägger märke till och det påverkar tillgängligheten för många fler än du tror. Funka kan hjälpa dig med att formge ditt gränssnitt, men även att granska, användartesta och utbilda inom formgivning.
 • Kriterier för kognitiv tillgänglighet av digitala gränssnitt

  I ett nytt forskningsprojekt kommer Funka att ta fram testbara krav för att se till att digitala gränssnitt är tillgängliga ur ett kognitivt perspektiv. Dagens standarder och regelverk har fokus på tekniska lösningar för fysiska funktionsnedsättningar, men många användare har helt andra typer av behov.
 • Hur blir livet framöver?

  Det svenska systemet med möjlighet till personlig assistans för funktionsnedsatta är en fantastisk hjälp. Men denna trygghet kan komma att försämras. Funkas webbredaktör Stefan Pelc, som själv är i behov av assistans, är bekymrad över den ovissa situationen just nu.
 • Stockholms stad utvecklar sin webb genom användartester

  Stockholms stad är mitt uppe i en omvälvande utveckling av webbplatsen stockholm.se. I detta arbete tar de hjälp av Funka för användartester, så att stadens invånare ska ges bästa möjliga förutsättningar för att hitta vad de söker och ha en smidig användarupplevelse på vägen dit.
 • Funka användartestar nytt innehållskoncept

  Stavanger kommun i Norge arbetar med att utveckla ett koncept som heter "Kortfattat" som gör informationen på kommunens hemsida lättare att förstå. Funkas uppgift är att genomföra användartester för att säkerställa att lösningen verkligen fungerar för personer som av olika anledningar har svårt att läsa.
 • Funka i Wien

  Funkas VD Susanna Laurin är inbjuden att tala på konferensen Zero Project: Accessibility, som äger rum 21-23 februari 2018 på FN:s kontor i Wien.
 • Att drunkna i utvecklingen

  Funkas Analysansvarige Andreas Cederbom reflekterar över utvecklingen på tillgänglighetsfronten och varför vi egentligen gör det vi gör.
 • UX-utbildning 14 november

  På begäran genomför vi nu vår populära utbildning om UX och tillgänglighet online. Utbildningen vänder sig till interaktionsdesigners, ux-are, konceptutvecklare, formgivare, service designers, användbarhetsexperter och många andra roller.
 • Första årets uppdateringar gratis!

  Nu kan du prenumerera på Funkas kravunderlag, redaktörsmanual, handbok och utbildningsfilmer till mycket förmånliga priser – fram till 30 juni bjuder vi på första årets uppdateringar helt kostnadsfritt. Se till att din organisation har rätt verktyg för att uppfylla de nya lagkraven om tillgänglighet.