Funkas Fredagswebbinarier om tillgänglighet

Ökade lagkrav parallellt med att allt mer sker online gör att digital tillgänglighet är viktigare än någonsin. Vi bidrar med kunskap, erfarenhet och inspiration på Funkas Fredagswebbinarier.

Våra världsledande experter ger en kort föreläsning på ett specifikt ämne inom tillgänglighet och efter det får du ställa frågor.

Ta chansen att lära dig mer om digital tillgänglighet helt utan kostnad! Vi publicerar datum och teman löpande.

Funkas YouTube-kanal

Vill du ha mer inspiration så kan du se flera av våra webbinarier på Funkas YouTube-kanal, öppnas i nytt fönster

 • sep
  02

  Användare som experter – slutkonferens

  Tänk om vi kunde utbilda personer med funktionsnedsättning i webbtillgänglighet, så att de kan bli aktiva användare som ger konstruktiv återkoppling när de upptäcker brister. Och jobba som tillgänglighetsexperter och expertanvändare vid test och på så sätt hjälpa webbplatsägare som vill uppfylla lagens krav. Personer med funktionsnedsättning är ofta experter på tillgänglighet, ibland utan att tänka på det. Att uppleva hur bristande tillgänglighet skapar hinder i vardagen ger unika erfarenheter och insikter. Samtidigt har både offentlig och privat sektor stora behov av experthjälp för att skapa webbplatser och appar som funkar för alla. Tekniska krav och standarder i all ära, men det viktiga är ju att människor faktiskt kan använda de tjänster som tas fram. Att fånga upp användarnas perspektiv är därför centralt för att lyckas. I det Vinnova-finansierade innovationsprojektet Användare som experter har IAAP, Funka, Stiftelsen Blindas Väl, Furuboda Folkhögskola och ett antal svenska pilotkommuner utbildat en grupp användare i webbtillgänglighet, testning och återkoppling. Vid det här webbinariet presenterar vi resultatet av projektet och diskuterar hur andra organisationer som omfattas av lagens krav kan ta del av den kunskap som tagits fram.

  Datum:

  Tid:

  Pris: Gratis

  Online (via Zoom)

  Länk: Om projektet Användare som experter

  Det finns fel i formuläret

  Deltagarinformation
  Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster

Hör gärna av dig till oss om det är något särskilt du vill att vi pratar om i kommande webbinarium. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och vi älskar att få frågor om tillgänglighet.

Det finns fel i formuläret

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster