Forskning & innovation

Varför håller Funka på med forskning? Det är inte så många mindre konsultbolag som satsar på vetenskaplig metodik och det verkar knappast ekonomiskt lönsamt att skapa ny kunskap som blir fri för alla att använda. Men svaret är enkelt: vi forskar för att det behövs.

Äntligen drar vi igång projektet "Alla kan texta"

För dig som anmält din organisation som aktivt deltagande i projektet ”Alla kan texta”, eller som är intresserad av att veta mer innan du anmäler dig, erbjuder vi två informationstillfällen online där vi går igenom upplägget och svarar på frågor. Deltagande är helt kostnadsfritt - projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden.

En mängd typsnitt i olika färger och former. Foto.

Webbinarium om projektet Alla kan texta!

Välkommen på webbinarium fredag 11 november kl 13.00-14.30. Både nuvarande och kommande lagstiftning ställer krav på textning av video, men många tror eller tycker att det är svårt och dyrt. Vi vill visa att autotextning kan vara en del av lösningen – under förutsättning att den är tillräckligt bra.

En person som skriver på ett tangentbord. Foto.

Textar du dina filmer?

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service ställer krav på textning av video, men många tycker det är både svårt och dyrt. Vi tror att autotextning kan vara en del av lösningen – om vi gemensamt ser till att den blir tillräckligt bra. Vill du hjälpa till?

Konferens som blir filmad. Foto.

Rapport om kartläggningen

Rapporten från den andra etappen av projektet ”Talet som ett digitalt verktyg” är nu klar. I rapporten redogör vi bland annat vad etappen handlade om och vilka resultat vi har uppnått.

En person som använder en dator. Foto.

Alla kan texta!

Tillsammans med Hörselskadades Riksförbund jobbar Funka för att fler ska texta sina möten, videos och konferenser. Tillsammans kan vi höja kvaliteten på autotextning och därmed sänka trösklarna för att använda textning – det är bra för alla!

Textning. Illustration.

Kartläggningen av kommunikationstjänster

Nu kan du läsa en rapport från den första etappen av projektet ”Talet som ett digitalt verktyg”. Rapporten presenterar resultatet av marknadsundersökningen av röststyrda kommunikationstjänster som används inom offentlig sektor, banker och andra samhällsviktiga institutioner.

En konferens med folk. Foto.

Röststyrning - hur funkar det för dig?

I den andra etappen av projektet ”Talet som ett digitalt verktyg” undersöker vi vilka röststyrda produkter och tjänster som används mest av målgruppen och hur dessa upplevs. Det gör vi genom en enkät. Svara gärna och sprid den till dina kompisar och kolleger!

En person som talar i en mikrofon. Foto.

Röststyrda kommunikationstjänster

Vilka använder röststyrda kommunikationstjänster och till vad? Finns det alternativ? Det tar vi reda på genom en enkät – hjälp oss gärna att sprida den!

En person som talar i en telefon. Foto.