Funka Inkluderingsbarometer 2023

Årets mätning av offentlig sektor är publicerad.

Funkas Inkluderingsbarometer

Mätningen syftar till att skapa en gemensam bild av hur den digitala tillgängligheten mognar och prioriteras inom offentlig sektor. Målet är att ge verksamheterna inom sektorn ett verktyg för att se både hur de själva utvecklas, och hur de utvecklas i förhållande till andra.

Genom att synliggöra goda exempel skapas förutsättningar för nätverkande och lärande. Det hjälper oss att skapa ett mer digitalt tillgängligt och inkluderande samhälle.

Faktum är att digital offentlig service måste vara tillgänglig för alla oavsett förmåga för att undvika digitalt utanförskap.

Vad blev resultatet?

Årets rapport visar att 309 av 1784  webbplatser klarade de utvalda testerna.

Besök årets Funka inkluderingsbarometer för mer detaljer. På resultatsidan kan du söka och filtrera för att hitta de testade organisationerna i Funkas Inkluderingsbarometer.

Inkluderingsbarometern väger samman typ av fel med antalet gånger de återfinns på webbplatsens startsida. Därefter rankas alla testade webbplatser utifrån det sammanvägda resultatet. Undersökningen genomfördes under vecka 38 2023 med hjälp av utvalda automatiska tester baserade på Axe-cores tillgänglighetstester.

Funkas Inkluderingsbarometer 2023, öppnas i nytt fönster

Hämta diplom

Guld, Silver eller Brons i årets Inkluderingsbarometer? Hämta ert diplom här!

Kontakt

Anna Malmberg

Titel: Marknadsansvarig och föreläsare

anna.malmberg@funka.com (Anna Malmberg)

+46 8 555 770 77 (Anna Malmberg)