Funka Academy – lärplattform och kunskapsbank inom digital tillgänglighet

Allt framgångsrikt tillgänglighetsarbete börjar med kunskap. Nu kan du och dina kollegor enkelt ta del av hela Funkas kunskapsbank. Välkommen till Funka Academy!

Inom Funka Academy har vi samlat alla våra on demand-kurser. Alla medarbetare får tillgång till den kunskap de behöver – i sin egen takt. Med en årsprenumeration på Funkas nya lärplattform får alla anställda möjlighet att inkludera tillgänglighet i sin yrkesroll.

Vad finns i Funka Academy?

Idag har vi 14 olika kurser och vi kommer löpande uppdatera och tillföra nytt innehåll. Du får tillgång till hela kunskapsbanken – inspirerande och pedagogiska kurser i form av filmer.

Kurserna är anpassade för olika yrkesroller, kompetenser och kunskapsnivåer.

Här kan du lära dig om tillgänglighet kopplat till exempelvis:

  • WCAG och andra standarder 
  • Aktuella lagar såsom Webbtillgänglighetsdirektivet
  • Hur du skapar tillgängliga dokument och pdf:er
  • Appar, utveckling och UX Design
  • Publicering och klarspråk

Hur kan hela organisationen ha nytta av Funka Academy?

Tillgänglighet är hela organisationens ansvar. Frågan berör oss alla, både som avsändare och mottagare av digital information. I Funka Academys nya lärplattform kan du med fördel använda kurserna vid on-boarding och vidareutbildning av personal. Du som beställare kan även följa upp, mäta användandet och själv administrera alla användare.

Med Funka Academy får alla medarbetare möjlighet att ta del av samma kunskap. Det blir lättare att höja den gemensamma kunskapsnivån och leva upp till de nya lagkraven. I kunskapsbanken kan du dessutom enkelt gå tillbaka och fräscha upp minnet i ett visst ämne.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig med mer information kring utbud och uppstart.

Det finns fel i formuläret

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster