Vill du bli användarexpert på webbtillgänglighet?

Risken är stor att du som har funktionsnedsättning har upplevt otillgänglighet på webben. Den kunskap som du fått genom erfarenhet kan du nu använda för att själv bli expert på webbtillgänglighet, genom folkhögskolekursen Användare som experter.

Efter flera månaders förberedelser börjar nu antagningen till Sveriges första specialiserade kurs i webbtillgänglighet som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Kursen har utvecklats av Funka och Furuboda folkhögskola med hjälp av representanter för funktionshinderrörelsen och offentlig sektor.

Äntligen är vi igång, säger Sara Kjellstrand, forskningsstrateg på Funka. Det är kul och spännande att det vi jobbat med så länge nu ska omsättas i praktiken.

Kursen består av två delar. Den första delen ger dig grunderna i webbtillgänglighet och hjälper dig att koppla dina erfarenheter av otillgänglighet till de regler som finns på området. I den andra delen får du lära dig att granska tillgängligheten i digitala gränssnitt på egen hand, och du får också utföra praktikuppdrag hos våra samarbetsparter i offentlig sektor. Du bestämmer själv om du vill läsa båda delar, eller bara den första.

Vi hoppas verkligen på ett stort intresse, säger Helena Jonsson, projektledare på Furuboda folkhögskola. Genom utbildningen får personer med funktionsnedsättning ökade möjligheter till sysselsättning och inflytande.

Kursen passar dig som har funktionsnedsättning, viss datorvana och avklarad grundskola. Undervisningen sker i huvudsak online.

Följ länken nedan för att söka kursen. Du behöver först registrera ett konto. Därefter kan du fylla i ansökningsformuläret. Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 1 maj 2021! Hör gärna av dig till oss på e-post om du har frågor om kursen.

Sök kursen här, öppnas i nytt fönster

Läs mer om projektet Användare som experter