Funka välkomnar italiensk talang

Genom EU-projektet Risewise får Funka möjlighet att ta emot europeiska forskare inom olika funktionshinder-relaterade områden. Det första utbytet sker redan i november när Simone Marcutti, doktorand vid Genoa University och IT entreprenör gästar Funka.

Vi är glada att vara en del av det här forsknings-initiativet som möjliggör för Funkas personal att utbyta erfarenheter med många intressanta europeiska forskare, säger Jose Usero, ansvarig för internationella frågor på Funka.

Det första utbytet inom projektet är Simone Marcutti, som kombinerar sitt arbete som entreprenör och ägare av företaget SimarLab med en doktorandkurs på digital humaniora vid Università degli Studi di Genova. Fokus för hans forskning och företaget är användarcentrerad design för att göra intuitiva och effektiva produkter.

Möjligheten att besöka Funka är ett bra sätt att få ny kunskap, säger Simone. Vi har många gemensamma intressen inom webbutveckling, applikationsutveckling, interaktionsdesign och mycket annat.

Simone främsta forskningsområden är interaktionsdesign, naturliga användargränssnitt, internet of things och virtual reality. Det kommer att finnas många möjligheter för ömsesidigt lärande under besöket och Funka önskar Simone välkommen!

Funka i europeiskt forskningsprojekt om kvinnor med funktionsnedsättning