Vill du lära dig mer om inbyggd/automatisk tillgänglighet?

Du som jobbar som webbredaktör inom offentlig sektor har möjlighet att delta i ett av Funkas EU-finansierade forskningsprojekt om inbyggd tillgänglighet i publiceringssystem. Hur kan tekniken ge bättre stöd och hjälpa dig som vill publicera tillgängligt innehåll? Det kan du vara med och påverka!

Tillsammans med marknadsledande leverantörer av publiceringssystem tar vi just nu fram funktioner för ökad tillgänglighet som ska fungera oavsett verktyg. Målet är att det ska vara lätt för redaktörer att göra rätt och resultatet av projektet kommer att släppas fritt för alla att använda.

För att säkerställa att de funktioner vi utvecklar verkligen hjälper redaktörer att uppfylla krav på tillgänglighet kommer vi att genomföra omfattande användartester. Om du vill bidra till bättre lösningar som hjälper dig att skapa ökad tillgänglighet är du välkommen att dela med dig av din erfarenhet och testa nya smarta funktioner.

Användartesterna genomförs i oktober och varje test tar ungefär en timme. Du kan delta på ett enskilt test eller bidra under en längre tid, det är helt upp till dig.

Funka påverkar marknaden för publiceringsverktyg