Röststyrning - hur funkar det för dig?

Har du stött på röststyrda tjänster och produkter som är svåra att använda? Skulle du vilja att de fungerar bättre för alla? Då kanske du vill hjälpa oss genom att svara på några frågor.

När vi pratar om röststyrda tjänster menar vi exempelvis automatiska telefonsvarartjänster där användaren ombeds att ”berätta vad du vill ha hjälp med” eller liknande. Röststyrda produkter kan vara smarta högtalare, träningsklockor eller appar som du kan ge röst-kommandon till.

I Stamningsförbundets projekt - Talet som ett digitalt verktyg, som finansieras av Allmänna Arvsfonden, kartlägger vi och granskar röststyrda produkter och tjänster för att göra dem mer tillgängliga för personer med stamning, skenande tal och andra talstörningar. Undersökningen görs av Funka, specialister i tillgänglighet.

Det 3-åriga projektet började i september 2021 med en utredning av i vilka sammanhang röststyrda kommunikationstjänster används och vilka som används mest. Nu vill vi ta reda på vad du tycker! Dina svar kommer att hjälpa oss att utveckla förslag på lösningar och förbättringar som alla kan ta del av under projektet.

Enkäten vänder sig till dig med stamning, skenande tal och andra talstörningar. Sprid den gärna till kompisar och kolleger.

Tack på förhand!

Enkäten om röststyrda produkter och kommunikationstjänster, öppnas i nytt fönster

Om projektet Talet som ett digitalt verktyg