WeGovNow: från e-förvaltning till gemensam förvaltning

Det här forskningsprojektet har som mål att utveckla en ny plattform för medborgarengagemang. Genom att förbättra befintliga digitala tjänster inom offentlig sektor är målet att skapa en demokratisk modell där medborgare medverkar till att utveckla samhällstjänster.

Funkas roll i projektet är att bidra till att gränssnittet blir så tillgängligt som möjligt, säger José Angel Martínez Usero, Funkas ansvarige för internationella projekt. Vi kommer att arbeta med användartester och granskningar, konceptutveckling och fokusgrupper.

Med innovativ teknik ska projektet ge förutsättningar för interaktivitet och möjlighet till samproduktion mellan medborgare och offentlig sektor. Samhällsaktörer kan verka för att underlätta privata initiativ och tekniken gör att användarna kan ge varandra stöd.


Finansiering: Horizon 2020
Konsortium: Empirica (projektledare), Mapping for Change, University College London, Università degli Studi di Torino, Infalia, FlexiGuided GmbH LiquidFeedback, Universität Heidelberg, Citta di Torino, Fondazione Giacomo Brodolini, Comune di San Donà di Piave San Donà, London Borough of Southwark och Funka.
Period: Februari 2016 – Januari 2019
Budget: 42 MSEK

Projektrapportering

  • WeGovNow – offentlig service närmare människors vardag

    Funka bidrar med expertis på tillgänglighet och användarupplevelse i ett ambitiöst EU-finansierat forskningsprojekt som nu har nått halvtid. Målet är att fler ska kunna delta aktivt i kommunen genom kreativa IT-lösningar.

Vi tycker om att dela tankar och idéer med andra som är intresserade av ”våra” ämnen. Dina reflektioner är viktiga för oss, så ta chansen att starta en dialog. Vem vet, kanske kan det leda till ett projekt eller en utredning?

Det finns fel i formuläret

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster