Kostnadsfri utbildning om webbtillgänglighet!

Nu bjuder vi in till gratis online-utbildning speciellt framtagen för ungdomar med funktionsnedsättning. Utbildningarna finansieras av EU inom ramen för ett demokratiprojekt kallat Digital Accessibility for you, DA4You.

Vi vänder oss till dig som har en funktionsnedsättning och är mellan 16–30 år. Du kommer att lära dig om den nya lagstiftningen om webbtillgänglighet, du får information om dina rättigheter och hur du kan påverka samhället.

Under utbildningen går vi går igenom vad den nya lagen innebär och vilka som omfattas, men framförallt vad du som användare kan göra för att få tillgång till samhällsviktig information. Dessutom berättar vi om fiffiga hjälpmedel och hur du kan använda video för att göra din röst hörd.

Datum och teman: 

  • 1 september, kl. 16-17 – Webbtillgänglighet: vem berörs och hur funkar det? 
  • 9 september, kl. 16-17 – Webbtillgänglighetsdirektivet: dina rättigheter och hur du kan påverka
  • 17 september, kl. 16-17 – Digitala hjälpmedel och Rörlig bild: smarta trix som hjälper dig att göra din röst hörd

Plats: Online möte via Zoom.
Det krävs ingen installation. Länken skickas ut i förväg så du kan prova hur tekniken funkar om du vill.

Tillgänglighet

Onlinemötet kommer att textas automatiskt och det finns möjlighet att ställa frågor antingen genom mikrofonen eller i chatten. Vi visar en presentation och video på föreläsaren. Presentationen kommer att skickas ut efter utbildningen.

Anmälan

Utbildningarna är naturligtvis gratis. Men för att vi ska kunna skicka en möteslänk till dig och förbereda mötet på bästa sätt vill vi att du anmäler dig i förväg. Vänligen ange vilket eller vilka datum du vill delta i samt eventuell organisation du är medlem i.

Här kan du läsa mer om projektet

Kontakt

Ewa Björk

Titel: Forskningsassistent

ewa.bjork@funka.com (Ewa Björk)

+46 8 555 770 71 (Ewa Björk)